Class details

Kettlebell (rus. Girja) je rekvizit napravljen od lijevanog željeza koji izgleda poput kugle sa drškom. Kettlebell isto tako možemo nazvati zvonastim utegom.

U posljednje vrijeme sve više se popularizira njihovo korištenje zbog rezultata koje pokazuje njihova upotreba. Koristi se u sportu unutar kondicijske pripreme, ali i sa rekreativcima koji žele poboljšati vlastitu snagu i izgled.

Dobro je znati:

“Hrvači i natjecatelji u sportovima snage su u prošlosti pripisivali svoj uspjeh korištenju girja u svojim treninzima.”

Provedena su različita istraživanja u kojima je bio cilj utvrditi efikasnost korištenja girja u treningu. Jedna od studija koju je proveo Voropayev dokazala je opravdanost upotrebe kettlebell-a i prednost nad drugim rekvizitima i tehnologijama treninga. Dvije grupe studenata su prećene u treningu kroz nekoliko godina.?Jedna grupa je vježbala po standardnom vojničkom režimu i provodila sljedeće vježbe: zgibovi, sprintevi na 100 metara, skok udalj s mjesta i trčanje na jedan kilometar.Druga grupa je koristila u treningu samo girje. Na kraju eksperimenta obje grupe su testirane postandardnom vojničkom režimu.

Rezultati su pokazali da je grupa koja je koristila girje imala bolje rezultate u svakom testu iako nije trenirale te vježbe i pokrete za razliku od druge grupe.

Prednosti treninga s kettlebell-ima su: podlaktice su više opterećene zbog načina i oblika drške, dodatno se uključuju stabilizatori zbog toga što se mora održavati kontrola, dobar utjecaj na poboljšanje koordinacije zbog kompleksnosti kretnja koje se izvode, mogućnost poboljšanja ekplozivne snage, te izdržljivosti, dobar transfer na sportsku izvedbu, zanimljivo za vježbače (pogotovo rekreativce).

Class Trainer

https://teampredator.net/iw-teacher/ana/

Dejan Tonsa

Rođen: 09.07 1964 Oženjen , otac jednog djeteta ,  školovanje: završena srednja građevinska smijer geodet,  srednja...

Profile

Class Information

Price: Kn250
Treninzi: Ponedjeljak - Subota
: Rekreacijski
TAKE THIS COURSE