Class details

Body Workout je trening snage ‘CORE-a’ (eng;core = jezgra) dizajniran s namjerom da izazove što veći adaptacijski odgovor organizma. Umjesto izoliranosti unutar klasičnih teretana u kojima ljudi provode sate i sate dižući utege, Body Workout je puno raznovrsniji oblik vježbanja. Pravi fitnes, prema standardima Body Workouta, se ustvari temelji na povećanju radnih kapaciteta unutar spomenutih parametara, a to se postiže hormonskim i neurološkim prilagodbama do kojih dolazi poboljšanjem metabolizma Body Workout nije specijaliziran program nego namjeran pokušaj optimalizacije fižičke spremnosti temeljen na trima osnovnim standardima:

Optimalizacija svih 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti (kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, gipkost, jakost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost), uspješnost rješavanja sportskih rezultata te energetski sustavi koji pokreću sve funkcije ljudskog organizma.

Dobro je znati:

“Body Workout je trening snage ‘CORE-a’ dizajniran s namjerom da izazove što veći adaptacijski odgovor organizma.”

Crossfit priprema tijelo da bude dobro u više stvari, a ne samo u jednoj. Ideja je stalno mjenjati treninge, tako da se tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Karakteristika Crossfit-a je kotištenje vrlo malo rekvizita u usporedbi sa modernim fitness centrima. Uz korištenje maloga broja rekvizita, koji se mogu iskoristiti na bezbroj naćina, koriste se i neki tradicionalni rekviziti (girje-kattlebell,ergometri,bicikli,šipke sa utezima), kao i neki ne konvencionalni (TRX,gimnastičarske karike,štrikovi,kamionske gume, maljevi itd.).

Potrebe olimpijskih sportaša i naših djedova ne razlikuju se po vrsti nego po stupnju. Postepeni princip individualizacije, intenzitet i opterećenje se prilagođavaju vama i vašim trenutnim sposobnostima, a ne vi vježbama. Body Workout treninzi su vrlo zabavni uslijed raznovrsnosti, a i zbog mogućnosti grupnog, natjecateljskog treniranja.

Class Information

Price: Kn250
Treninzi: Ponedjeljak - Subota
: Rekreacijski
TAKE THIS COURSE